راهنمای خرید یو پی اس ups

راهنمای خرید ups

خرید ups خیلی می تونه برای تجهیزات و دستگاه های ما مهم باشه به همین خاطر قبل از نوشتن این مطلب چند دقیقه در مورد راهنمای خرید ups داخل وب فارسی سرچ کردم و مطلب کاملی که بیانگر نیاز خواننده باشد پیدا نکردم.در این آموزش قصد داریم تمام نکات ضروری برای انتخاب و خرید ups را برای شما کاربر گرامی بیان کنیم تا بهینه ترین و مناسب ترین خرید ups را داشته باشید.پیشنهاد می شود این مطلب را تا آخر مطالعه کنید و نکات مهم را برای خود یادداشت کنید تا مناسب ترین خرید ممکن داشته باشید.

چرا از ups باید استفاده کنیم؟

شاید اولین سوالی که برای شما عزیزان پیش میاد این باشه ک چرا باید از ups استفاده کنیم؟ در اینجا سعی شده مطالب به صورت مختصر بیان شود.خیلی از شما داخل خانه و اداره ای که کار میکنید براتون اتفاق افتاده که با قطع شدن برق و نوسانات آن سیستم شما سوخته باشه یا اطلاعات مهم سیستم تون را از دست داده باشید و موارد دیگری که باید اشاره کردحبس شدن داخل اسانسور  و خیلی مهمتر از اینها ک میتونه خسارات جبران ناپذیری به همراه داشته باشه بی برق شدن سیستم های امنیتی و دوربین های مدار بسته و دزدگیر داخل مجموعه ای که هستیم و خیلی موارد دیگر از جمله روشنایی ساختمان  و جک برقی پارکینگ و …. در زمان قطع شدن برق. با استفاده از باتری و ups تمام این مشکلات را میتونیم حل میکنیم.

حتما بخوانید  راهنمای خرید ups برای کامپیوتر

ups چیست؟

در ابتدا بهتر است بدانیم ups به چه معناست یا ups مخفف چه کلمه ای است . Uninterruptible Power Supply عبارت کامل ups است و به معنای منبع تغذیه بدون وقفه می باشد. سیستم یو پی اس بین جریان برق شهری و دستگاه های مصرف کننده قرار می گیرد و هم برق شبکه را تنظیم می کند و هم مانع از نفوذ نویز و اختلالات و مشکلات احتمالی می شود و در واقع حالت ایمن کننده هم دارد.

ساختار ups

ساختار ups به گونه ای است که برق ورودی وارد مبدل شده و با تنظیم آن در خروجی، وارد مصرف کننده می شود. در زمان قطع برق از یک منبع باتری جهت تامین انرژی استفاده می شود. به منظور محفوظ ماندن انرژی در لحظه ی سوئیچینگ از برق شهر به باتری و بلعکس از خازن استفاده می شود.

راهنمای خرید ups

چند نوع ups وجود دارد؟

اغلب مردم به اشتباه بر این باور هستند که تکنولوژی ups محدود به دو نوع آفلاین و آنلاین است در صورتی که تکنولوژی های متعددی مطرح است. و برای خرید ups حتما باید مورد توجه کافی قرار گیرد.

یو پی اس ها به سه دسته اصلی تقسیم می شوند

1-static ups

2- rotary ups

3-   hybrid   static/rotary ups

از آنجایی که ما می خواهیم مطالب بیان شده کاربردی باشد از گفتن موضوع های اضافی پرهیز می کنیم. پس در ادامه فقط در مورد یو پی اس استاتیک صحبت می شود.

یو پی اس استاتیک

یو پی اس های استاتیک از پرکاربردترین انواع upsها هستند. از مزایای بسیار مهم این نوع می توان به بازدهی بالا و THD کم اشاره کرد. ضعف این یو پی اس ها،عملکرد ضعیفشان در مقابل بارهای خطی و نامتعادل است. این نوع به سه دسته ی آفلاین، آنلاین و لاین اینتراکتیو تقسیم می شوند.

یو پی اس آفلاین (OFF LINE) :

یو پی اس آفلاین عمدتا جهت تغذیه رایانه های شخصی بکار برده میشه. این نوع از سیستم های ups در هنگام قطع برق و یا خرابی منبع ورودی، جایگزین منبع اصلی می شوند و توان خروجی توسط اینورتر و انرژی ذخیره شده در باتری تامین میشود. درشرایط کار عادی  توان از ورودی به خروجی انتقال داده میشه و اینورترفعال نیست. به این نوع یو پی اس standby نیز گفته می شود.

از مزایای ups آفلاین می توان به قیمت پایین و بازدهی بالای آن اشاره کرد. در این نمونه به دلیل پایین بودن کیفیت توان بخاطر عدم فیلتراسیون ورودی، نمی توان با ظرفیت بالا تولید کرد. همچنین زمان سوییچ آن حدود 5 میلی ثانیه است که بستگی به رله سوییچ دارد  که عدد بزرگی است.

راهنمای خرید ups

یو پی اس آنلاین ( ON LINE ) :

این نوع یو پی اس در شرایط عادی برق ورودی را تصحیح می کند و همانطور که گفته شد نویزها و نوسانات را می گیرد و آن را وارد تجهیزات می کند و به طور مداوم فعال است. طراحی ups آنلاین به گونه ای است که ابتدا توان ac ورودی توسط رکتیفایر به dc تبدیل می شود و جهت تبدیل توان dc به ac  از اینورتر استفاده می شود. به همین دلیل امکان ارتباط دو طرفه وجود ندارد.  این نوع ups در زمان بروز نقص فنی، OVER LOAD یا افزایش شدید دما به حالت BYPASS می روند. 
امروزه بیشتر از یو پی اس آنلاین استفاده می شود، زیرا امنیت و حفاظتی را که ایجاد می کنند قابل قبول و مطلوب است و نسبت به یو پی اس لاین اینتر اکتیو آفلاین و بیشتر می باشد. زمان سوئیچینگ تقریبا صفر است.

راهنمای خرید ups

 

یو پی اس لاین اینتراکتیو ( LINE INTERACTIVE ) :

در ups لاین اینتراکتیو، اینورتر به خروجی متصل و همواره فعال است و در عملکرد عادی وظیفه شارژ باتری ها را بر عهده دارد.  هر موقع توان از بازه مجاز خارج بشه یا برق قطع شود برای اینکه توان خروجی قطع نشود اینورتر و باتری انرژی را تامین می کنند و زمان این سوییچ 2 الی 4 میلی ثانیه است. معمولا جهت رگولاسیون ولتاژ در خروجی ups از ترانسفورمر استفاده می شود. در این طراحی نسبت به ups آفلاین از فیلترهای بیشتری استفاده شده به همین دلیل ناپاداری خروجی و نویز کاهش یافته ولی این اصلاح ولتاژ خیلی دقیق نیست. به همین دلیل برای شبکه های کوچک و جاهایی ک مهم نیست استفاده می شوند.

راهنمای خرید ups

یو پی اس ها از نظر باتری به چند دسته تقسیم می شوند؟

نحوه قرار گیری باتری در یو پی اس ها به دو صورت ups با باتری اکسترنال و اینترنال هستند. یو پی اس های با باتری داخلی معمولا به مدل S مشهور هستند. شارژر این مدل عمدتا یک آمپر است و باتری هایی با نهایت ظرفیت 9 آمپر ساعت به آنها وصل می شود. برای کاربرد هایی که نیاز به باتری با ظرفیت بالا باشد از ups با باتری خارجی استفاده می شود که به مدل L  معروف هستند و شارژر قوی تری دارند.

اصول کلی کار ups چیست؟

اگر بخواهیم اصول کلی کار یک سیستم ups را توضیح دهیم به این صورت است:
بار در حالت معمول و عادی از ورودی AC استفاده و تغذیه می کند و همزمان با آن ورودی AC را توسط شارژر به جریان DC تبدیل می کند و این یکسوسازی باعث شارژ شدن باتری می شود. به محض اینکه ورودی AC قطع یا دچار مشکل شود، INVENTER  با تبدیل ولتاژ DC باتری به برق AC ولتاژ بار را، بدون وقفه در کار تامین می کند و با این کار مانع از خاموش شدن دستگاه می شود.

اجزای تشکیل دهنده ups

هر سیستم یو پی اس از 4 قسمت اصلی تشکیل شده است:
1 –یکسو کننده شارژ ( رکتیفایر )

2 – باتری ups
3 – مبدل DC به AC ( اینورتر )
4 – کلید غیر هادی ( سوئیچ )

روش صحیح استفاده از ups به نصب آن

قیمت خرید UPS چقدر است؟

بهای پرداختی ups ها متفاوت است و بستگی به نحوه عمل آن دارد. Ups هایی که برای کاربردهای معمولی استفاده می شوند از نوع آنلاین هستند و با باتری های از نوع تک سلولی سرب – اسید و یا نیکل – کادمیوم و توان 500 تا 2000 ولت آمپر دارندقیمت ups های پیشرفته تر و با کاربردهای حساس تر که توان بیشتری هم دارند و کیفیت برق خروجی آن ها بالاتر است، بیشتر می باشد. قیمت ups های پیشرفته با توان بالا تا 100 میلیون تومان هم می رسد. نوع مارک دستگاه و ویژگی های آن روی قیمت آن تاثیر گذار است.

توان ups

انواع مختلفی از دستگاه های ups وجود دارد که توان بار مصرفی آن ها متفاوت است. توان سیستم های یو پی اس را با ولت آمپر ( VA ) نمایش می دهند. در انواعی که در بازار وجود دارد معمولا توان به این صورت است :
 600VA، 1KVA، 1.5KVA، 2KVA،3KVA ،6KVA، 10KVA، 15KVA، 20KVA. تا توان های بالاتر از 500kva

راهنمای خرید ups

چگونه برای خرید ups، توان مناسب را انتخاب کنیم؟

در بازار یو پی اس هایی با توان های مختلف وجود دارد که برای مصارف مختلف ساخته شده اند . قبل از خرید ups باید توان مناسب برای دستگاه هایی که قرار است به آن متصل شود انتخاب گردد. برای اینکار باید توان مصرف کننده ها، پاور فکتور، بازدهی یو پی اس را داشته باشیم و محاسبات لازم را برای آن انجام دهیم. اگر توان مصرفی با توان ups تناسب نداشته باشند آسیب می بینند. توان یو پی اس بر حسب کیلو ولت آمپر بیان می شود در اولین مرحله با ضرب کردن آن در عدد پاور فکتور توان را به کیلو وات تبدیل می کنیم. ما مجاز هستیم حداکثر از 70 درصد توان استفاده کنیم پس توان یو پی اس بر حسب وات را در عدد 0.7 ضرب می کنیم. توان تجهیزاتی که به یو پی اس وصل می شوند باید از این مقدار کمتر باشند.

حتما بخوانید  محاسبه مقدار توان و زمان Backup برای ups

باتری سیستم های ups

باتری از اجزای اصلی هر دستگاه ups است که انواعی دارد. زمان برق رسانی سیستم یو پی اس به باتری بستگی دارد. باتری های مخصوص از نوع سیلد لید اسید ( Seald lead acid ) است . واحد باتری ها آمپر ساعت است. بر اساس نحوه قرار گیری سه حالت وجود دارد :
1 – باتری های External در کنار یو پی اس و درون محفظه کیس تعبیه می شوند.که به آن کابینت باتری گفته می شود .
2 – برخی از انواع باتری در داخل دستگاه یو پی اس قرار می گیرد که به آن Internal می گویند.
3 –  باتری به طور همزمان هم به صورت External و هم به صورت Internal نصب می شود.

راهنمای خرید باتری ups

زمان پشتیبانی باتری یا backup time

مهمترین دلیل استفاده از ups جلوگیری از خاموشی تجهیزاتی است که نیاز داریم دائم کار کنند و یا فرصت خاموش کردن آن را داشته باشیم.به همین دلیل داخل یو پی اس از باتری هایی استقاده شده است و در برخی مدل ها باتری خارجی یا external است.به مدت زمانی که باتری ها بدون وقفه بتوانند برق تجهیزات را تامین کنند زمان پشتیبانی باتری یا backup زمان میگویند. هنگام خرید یو پی اس زمان پشتیبانی باید مد نظر قرار دهیم که به چندین عامل از جمله تعداد مصرف کننده هایی که به آن متصل می شود و ظرفیت باتری بستگی دارد. ارزش این زمان خیلی بیشتر از پول پرداخت شده برای آن می تواند باشد.

تعویض باتری ups 

هیچ باتری برای همیشه دوام ندارد و باتری های UPS نیز از این قاعده مستثنی نیستند. اما با توجه به اینکه هدف اصلی یو پی اس اطمینان از تامین انرژی به صورت پیوسته  است، تعویض باتری ups  باید روندی سریع و آسان داشته باشد. مدل هایی را در نظر بگیرید که تعویض باتری آسان است و نیاز به حضور تکنسین نباشد.

باتری ups یکی از آسیب پذیرترین قسمت ups می باشد. اگر ups چند سال کار کرده باشد به احتمال زیاد با مشکل خرابی باتری روبرو می شود و باید تعویض شوند.

مرکز تهیه باتری ups

کارخانه های زیادی در دنیا هستندکه تکنولوژی ساخت باتری را دارند. خوشبختانه در سالیان گذشته شرکت هایی از کشورمان موفق به ساخت باتری شده که از کیفیت بالایی برخوردارند که می توان به صبا باتری اشاره کرد. برای خرید باتری ups و انتخاب ظرفیت مناسب می توانید  تماس بگیرید و اطلاعات تکمیلی در رابطه با باتری ups دریافت کنید.

مهمترین فاکتور های خرید ups  مناسب چیست؟ 

مهمترین فاکتور ups داشتن ولتاژ خروجی سینوسی با کمترین هارمونیک می باشد همچنین ورودی و خروجی های آن ها ایزوله شده باشد.دارای تداخلات مغناطیسی کم باشدو از همه مهمتر قیمت و وزن کم و بازدهی بالایی  داشته باشد.میزان کشش آمپر یو پی اس بسیار مهم است قبل از انتخاب UPS باید توان مصرف کننده ها را محاسبه کنیم و  یو پی اس را بر مبنای آن انتخاب کنیم. جهت بهبود در عملکرد ups و همچنین پشتیبانی در مواقع قطعی برق می بایست توان دستگاه را بالاتر از ماکزیمم توان مورد نیاز ادوات در نظر گرفت.  اگر بخواهیم برای دستگاه هایی که نیاز به جریان راه اندازی دارند مانند الکتروموتورها و تجهیزاتی مثل پرینتر و چاپگر که سیکل حرارتی تولید می  کنند ups تهیه کنیم باید توجه کرد که یو پی اس توانانی تحمل جریان راه اندازی را دارد یا نه.

نظارت و مدیریت ups از راه دور

ups های دارای پورت شبکه داخلی یا پشتیبانی از کارت های مدیریت شبکه (NMC) را می توان از راه دور کنترل و مدیریت کرد. این امر به ویژه برای یو پی اس های نصب شده در دفاتر و مکانهایی که تعداد کارمندان IT محدود یا کم است بسیار اهمیت دارد. در این حالت، یک گروه متمرکز IT می توانند وضعیت همه یو پی اس ها را کنترل کرده و مواردی مانند باتری هایی را که نیاز به تعویض دارند از آن مطلع شوند. NMC ها همچنین ممکن است از حسگرهای محیطی پشتیبانی کنند و امکان کنترل از راه دور شرایط مانند دما و رطوبت را فراهم کنند.

نصب ups

خدمات پشتیبانی بعد خرید ups

از مهمترین نکاتی که برای خرید ups باید بدان توجه کرد خدمات گارانتی و پشتیبانی است. برای نصب و راه اندازی یو پی اس باید نکات زیادی در نظر گرفت تا بتواند کارایی خوبی داشته باشد. پس کار خود را به یک گروه تخصصی واگذار کنید و خریدتان از جایی باشد که خدمات پس از فروش و همچنین گارانتی معتبر به شما بدهد. در مقاله دیگری در قسمت بلاگ سایت اصول نصب یو پی اس بیان شده است.

امیدواریم که این راهنمای خرید UPS به شما کمک کرده باشد تا درک کنید که چگونه UPS را انتخاب کنید که پاسخگوی نیازهایتان باشد. 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *